Maximalisten

Alla stjärtars byxa
Jo, jag vet - det är Alla hjärtans dag idag och många gillar att fira den. Själv gör jag det aldrig, jag vet inte om det är en generationsfråga eller om jag och min man bara är oerhört oromantiska. Jag tror på det förra med inslag av det senare. Den bet sig liksom aldrig fast i medvetandet den här firardagen. För mig är den lika vag och svårbestämd som en annan import är, Halloween. Vet inte om mina barn någonsin fått fira Halloween på rätt dag. Inte genom min försorg i alla fall. Möjligt att den betydligt redigare före detta svägerskan såg till att de gick spök- och tiggarrunda på rätt dag och plats. Så var det nog faktiskt. Tur att de hade henne!
 
Hur som helst så kommer jag varje år att tänka på "Alla stjärtars byxa" när det är alla hjärtans dag. Det var en helt fantastisk bralla som tillverkades på 70-talet och bars av min väldigt beundrade storasyrra som hade åldern inne för dem och som dessutom inte stod Agnetha Fältskogs stjärt efter. De båda var under av snygghet, tyckte jag vid den tidpunkten och för alltid efter.
 
Byxan var av gabardin och innovationen var en kil i grenen som ledde till en "form-cut" som i sin tur ledde till särskilt snofsiga rumpor. Jag har för mig, om jag inte minns fel, att det också förekom ett litet upp och nervänt hjärta - en stjärt alltså - på framsidan av byxan i höjd med linningen. De fanns även i denim och var för mig en ständig källa till avundsjuka. Avundsjukan bestod mest av upplevelsen av att jag helt enkelt var för liten för allting och jag led också av de flesta barns vanföreställning att det var ett tillstånd som skulle vara för evigt och att jag, om jag någonsin eventuellt men inte troligt, skulle få bära en dylik praktbyxa med utsvängda ben och brunmönstrad syntetblus med mycket långa kragar till ändå inte skulle vara lika cool som syrran och Agnetha. 
 
Dyra var de, stjärtbyxorna. 46 kronor gick de loss på! Bara att slanta upp om man ville ha en formrumpa, och det tror jag många ville ha eftersom företaget gick väldigt bra innan Teko-krisen. Hade varit roligt att återse ett par "Alla stjärtars byxa" igen. De var oerhört snygga!
 
"Alla grabbars byxa" var dock en succé som uteblev. Jag förstår inte varför? 
 
Här är mitt hjärta, han är alltid glad och en given succé!
 
 
Hur han ställer sig till att han illustrerar ett inlägg om stjärtar vet jag däremot inte. Jag gissar att han tar det med jämnmod! Glad alla hjärtans dag alla! 
 
#1 - Christina

Ack ja saknar dessa byxor

Tack för de vackra orden om min rumpa😀