Maximalisten

Bilder från veckan som gick
Måndag:
 
 
Bankade in 100 ord under en enda omgång på Ruzzle. Ville hålla ett så långt tacktal att de skulle blivit tvungna att bära ut mig från scenen, men tyvärr gick denna enastående händelse och prestation allmänheten förbi. Blev ingen medalj, inget litet snack med kungen och nationalsången spelades inte. Illa. Men ändå! 100 ord! Jag säger det igen, 100 ord! Utan tvekan mycket bra gjort. Well played, mrs Pettersson!
 
Tisdag:
 
Blivit totalt besatt av en balkong jag inte själv kommer att sitta på särskilt ofta. Planerar, gör moodboards, ritar, skriver, räknar, beställer, köper. Har gått bananas och detta helt utan att min dotter och hennes pojkvän ens flyttat in i lägenheten det gäller. Den som är med balkong. Den ballen som jag är besatt av och tänker inreda som vore den en smakfull bungalow i bästa Västindien där jag för övrigt inte heller varit. Nu får vi bara hoppas att de uppskattade och inbillade måtten stämmer, ingen har ännu mätt i verkligheten. Spännande!
 
Onsdag:
 
 
Blev jag med mössa! Äntligen! utropar Gert och jag håller med. Köpte världens bästa mössa 2010 inför resan till vackra men svinkalla Island. Tovad, randig och liksom skålformad. Satt som den smäck den var på det huvud jag har. Värmde mig hela resan, till och med när jag stod vid Gullfossen med världens längsta, tjockaste och vitaste ögonfransar i ett precis lika stelfruset ansikte. Mössan var tyvärr illa omtyckt av särskilt det yngsta barnet och gick under den vanvördiga benämningen "burkmössan". Förra året försvann den och jag misstänker att den togs av daga av samma barn som hånade den genom alla mössans och mina fina år tillsammans. 
 
Men nu har jag alltså en ny! En tovad, snart två tovade. Jag gör nämligen inte om misstaget att råka bli utan, så när jag köpte den nya beställde jag genast vid samma tillfälle ytterligare en. Omdömesgillt!
 
Torsdag:
 
 
Gjorde jag ett nytt försök att få mina tulpaner att dö vackert. Det är en "grej" på Instagram. Alla stylister och andra inredningsmänniskor pratar om och visar bilder på hur deras snittblommor dör vackert. Det har hittills aldrig inträffat i mitt hushåll med någon bukett jag någonsin köpt. De brukar bära sig helt annorlunda och betydligt tarvligare åt. De ruttnar, luktar illa, tappar alla blad, avger förruttnelsevätska som färgar dukar, fingrar och emellanåt även hunden i växtfärger man inte vill ha på sig och som kan misstänkas vara giftiga. Men nu kanske! Nu står hoppet till tulpanerna. Det är dags för dem att dö och jag har uppmanat dem att göra det på ett estetiskt tilltalande sätt. Lyd!
 
Fredag:
 
 
 
Körde omkring med den här. Fick den planterad på Kalenius. Avskyr jord (och pajdeg och alla andra degar) på ett sätt som gränsar till fobi. Så äckligt! Deg som kletar sig fast mellan fingrarna och sätter sig på nagelbanden. Jord, fuktig och illaluktande. Omöjlig att kontrollera, sprider sig till ställen där man inte behöver den. Packar ihop sig till en motbjudande hård klump när den behöver vara porös och ledig i konturerna. Ovillig tilll samarbete och gör sig bäst utomhus och utan min inblandning i eller kontakt med den. 
 
Skitbra investering att anlita Kalenius för alla typer av jordsättningar (obs! av blommor. Tror inte de sysslar med andra sorter). Nöjd!
 
Lördag:
 
 
 
Firade jag kinesiskt nyår. Några av våra utbytesstudenter (tre av sex) som inte var i Lappland kom hit och så lagade vi dumplings tillsammans. Jag höll mig långt borta från degen men åt förstås av det färdiga resultatet. Xinnian kuaile! kan man säga på kinesiska om man vill och det vill man ju. Gott nytt år på er! Mätt!
 
Söndag:
 
 
Letade jag som en galning efter de av Oumph! utlovade nya frysta pizzorna. Lyckades inte hitta några. På Stora Coop i Välsviken hade de funnits men en svärm av pizzasugna veganer hade hunnit före mig och tömt frysdisken, sa den frysansvarige. Fyra enorma pallar med pizzor hade gått åt. Idag kommer KANSKE en ny leverans. Vet inte om jag får någon pizza dock, kan ju gott hända att mina rivaliserande vegankonkurrenter redan varit där och köpt slut på dem. Vem vet, de tältade kanske utanför under natten för att försäkra sig om sina pizzor. Amatörmässigt av mig att inte hänga på det tåget. Dåligt!
 
God måndag på er kamrater.