Maximalisten

Festivalstaden!
 
Redan när jag gick ner mot stan fick jag bra vibrationer och när jag såg Sola i Karlstad ståta i lånta fjädrar lyssnade jag till mitt hjärta och fångade en stormvind i vilken för övrigt vindarna viskade mitt namn. Se på mig, det gör ont men i morgon är en annan dag, främling, tänkte jag och spatserade vidare mot Stora Torget där följande utspelade sig. En stor scen hade monterats ihop, och melodifestivalens eget emblem eller om det kan heta logotyp stod uppställt mitt emot rådhuset och såg minst lika pampigt ut det som rådhuset gör. De matchade varandra på det där tjusiga sättet där man först tror att något kommer att skära sig mot något annat men som man snabbt inser bara är precis som det ska vara. Jag tog lite bilder, andra tog lite bilder och allvarliga starka män i svarta kläder bar omkring saker. Jag anade en spänd förväntan inför vad som komma skall. Jag spejade efter Christer Björkman men han var inte på plats, Jag såg ingen av artisterna heller förrän på kvällsnyheterna. Då såg jag å andra sidan flera stycken. 
 
 
Ett engagerande evenemang! Melodifestivalen. Den har väl gått lika länge som Hem till gården, tror jag, och får sägas ha hållit en lika hög och framför allt jämn kvalitet. Alla delar av den är mycket viktiga, och då tänker jag inte främst på deltävlingarna. Jag tänker mer på programledarna, kläderna, låtskrivarna, artisterna själva, deras kärleksliv, IG-konton, dansstegen, vinnarna, förlorarna, andra-chansen och slutligen själva exportartisten och hens låt. Spännande alltsammans förstås. Det sades ett slag att det gått inflation i melodifestivalen men så här från åskådarplats är min amatörmässiga åsikt att det inte verkar vara fallet alls. Tvärtom har den fortfarande en pulshöjande effekt på väldigt många människor i väldigt många tv-soffor. I alla fall i de soffor där man inte är överens om att RÄTT LÅT VANN! Jag är osäker på om det någonsin rått konsensus kring att rätt låt vann, men jag vet för egen del att fel låt vunnit vansinnigt många gånger. 
 
 
Själv har jag biljett till i morgon och ska nu ta dagen idag i anspråk för att leta igenom och prova festkläder lämpade för en melodifestivaldiva. 
 
Förhandstipset är som följer:
Benjamin Ingrosso direkt till Friends Arena
Renaida Braun direkt till samma ställe
Kikki Danielsson firar tiogångsjubileum och tar sig till andra chansen 
Det gör Sigrid Bernson också, går till andra chansen alltså
 
Så tror jag. I alla fall tror jag det innan jag lyssnat på låtarna.