Maximalisten

Mello: surdegar och vinnare
 
Aftonbladets Marcus Larsson måste ha varit på något helt annat ställe än i Löfbergs Lila Arena i Karlstad i går. För Marcus var nämligen kvällen ett stort och långt ingenting lett av David Lindgren som Marcus Larsson kallar för "kungen av ingenting". Förutom att det förstås är ungefär så otrevligt som det går att bete sig, skriva och vara är det också felaktigt. 
 
Inte vet jag vad Marcus Larsson förväntar sig av en programledare i Melodifestivalen, men jag vet vad jag själv hoppas på. Jag hoppas på en person som på ett trevligt, energiskt, positivt och kunnigt sätt presenterar de artister och akter som programledaren är anlitad att presentera. Om jag vill se på stand up köper jag biljetter till en sådan föreställning. Vill jag gå på balett gör jag det. Vill jag se diskbänkssocialrealistisk teater letar jag upp en sådan, löser mig en biljett och går sedan dit den kväll den ges. Vad exakt är det Marcus Larsson vill ha när han beger sig ut i Mello-Sverige? En recitation av svårare poesi? En installation? Svårt att förstå vad han är ute efter faktiskt. 
 
Nu lägger jag surdegen åt sidan och låter den jäsa vidare i Aftonbladet. Jag hade nämligen mycket roligare än vad Larsson förmodligen någonsin kommer att ha i dylika sammanhang! Jag tycker att Karlstad och Melodifestivalen var ett vackert par som klädde varandra väl hela vägen fram till slutet. Mitt förhandstips höll inte helt, men jag hade så gärna fel för jag tycker att John Lundvik var väl värd en finalplats. Hans mäktiga fylliga varma röst och fina utstrålning passade utmärkt på festivalscenen. Ballad men långt ifrån tråkig. Så här glad blev han när han gick direkt till finalen. 
 
Killen bredvid var också med rätta väldigt nöjd och glad. Benjamin Ingrosso, som fick mina röster igår, gjorde ett så läckert framträdande! Rösten, låten, scenografin. Så himla bra!
 
Andra-chansen-tjejerna Sigrid och Renaida var också som sprakande kraftfält av talang igår. Älskade deras framträdanden! 
 
 
 
Ebbot var också där. Utom tävlan. Jag är svag för Ebbot ska sägas, och blev därför inte ett enda dugg ledsen över att se och höra honom. Att han körde Anita Lindbloms låt gjorde inte saken sämre, för den gillar jag också. 
 
Och kolla här då!
 
Så där lite skilde mig från programledarskapet i Melodifestivalen 2018. Knappt något alls ju. Fast det säger jag - hade Aftonbladets Marcus Larsson kallat mig för bokhylla hade responsen inte blivit så välvillig och överseende som David Lindgrens. Kanske bäst att David fortsätter, för allas vår skull. Han gör det ju så BRA!
 
Tack melodifestivalen, tack Löfbergs, tack programledaren och tack artisterna för en alldeles strålande rolig kväll!