Maximalisten

Därför är jag otrogen
Absolut största skälet till att jag ständigt är otrogen är nog bristande impulskontroll. Dessutom och till mitt försvar så är spannet mellan tillfredsställd och nöjd och frustrerad och plötsligt våldsamt missnöjd inte så stort. Om man som jag i vissa stycken totalt saknar framförhållning och känner att det krävs så mycket av mig att planera många veckor framåt, trots att jag förstås av erfarenhet vet att oavsett hur nöjd och glad jag än är direkt och en tid efteråt ganska snart kommer till en punkt där jag inte längre är det, är det oftast då det går åt pipsvängen. Det är då jag skaffar en ny. Det är då jag med desperation i blicken först ringer den jag senast var hos, men som givetvis inte har tid precis exakt då, för att sedan i princip bara ge mig ut på gatorna och leta efter någon villig som kan ta emot mig. Det gör förstås inte saken lättare att det finns så många som vill det och så är de ju så förbaskat trevliga också och sådant är jag som bekant svag för. 
 
Frisörer är bland de mest socialt kompetenta människor jag vet. Och vilket minne de har! De kommer ihåg allt utom möjligen åt vilket håll benan ligger. Men resten minns de så gott som alltid. De kommer ihåg att fråga hur det är med mamma, minns vad barnen studerat, ens senaste ryggskott, vad man tyckte om Boltics insats i Färgfemman (eller har Färgfemman med Bingolotto att gör? Typiskt en sak jag hade kommit ihåg om jag varit hårkonstnär), om femtioårsfesten var lyckad och så vidare. Allt minns de, och så har de ju så sköna händer. Hårbottensmassagen, det tålmodiga sköljandet, de två schamponeringarna. Det är så njutbart! Så väldigt skönt att det är totalt obegripligt att jag inte går oftare än jag gör. Så tänker jag varje gång. 
 
Idag var jag i alla fall för första gången hos Emma som i sin tur var Hos Inge vilket förmodligen är mycket bra då det är där hon arbetar. Här ser ni mig innan klockan tio i morse och sedan ser ni mig igen två gånger efter klockan tio.
 
 
Så glammig frisyr! Tyvärr helt bortkastad på en tisdag (då Guldbaggegalan dessutom redan varit, måste se storslamsfilmen!) Nästa gång hårpaniken sköljer över mig och jag vill klippa mig omedelbums hoppas jag att det är en fredag och att något verkligt roligt lurar runt helghörnet.