Maximalisten

Tre snabba om tre butiker i Haga/Tingvallastaden
Det är ju väldigt förnämligt att kunna handla nära. Därför gör jag gärna det vid varje tillfälle som det går att göra. Det är både bra och roligt att handla på nätet och ibland har man dessutom inget val men när det låter sig göras handlar jag gärna där jag bor och det gör jag helt enkelt för att det är så trevligt med levande kvarter och innerstad. Inom en radie av fem minuters gångväg för konditionsåderlåten och tämligen rund tant - jag - finns flera affärer som jag verkligen gillar. Och nu vill jag berätta varför!
 
 
Här är Hemma i Karlstad. Bilden är tagen en tidig morgon varför Lisbeth som äger affären inte är på plats. När hon befinner sig i butiken kan man när som helst få ovärderliga råd om saker man själv kanske inte har en aning om. För mig gäller mycket av det jag inte vet något om sömnad. Jag hatar att sy och har alltid gjort. Jag syr inte i så mycket som en knapp eftersom jag verkligen verkligen ogillar att sy. Nål, tråd, sömsmån, uppläggning, mått - hatar hela rasket! Och som tur är behöver jag inte kunna ett skvatt av det där. Lisbeth gör nämligen hembesök. Vig som en katt klättrar hon upp i fönster som i mitt fall är så höga att jag får svindel av att betrakta dem nedan ifrån. Hon måttar så det står härliga till och ser precis vad som behövs, ska vara, kan ordnas och som blir bäst. Vips, så har hon begåvat bostaden med gardiner som gör den och ens egen smak rättvisa.
 
Hos Hemma i Karlstad kan man förstås också göra av med pengar på väldigt mycket annat. Jag tycker till exempel att det är väldigt roligt med butikens stora utbud av lampor! De flesta lampor finns dessutom bara i ett par eller några få exemplar vilket kan vara roligt för den som uppskattar sin egen och unika stil. Pynt, doftljus, barngrejer, överkast och det mesta annat kan man också få med sig hem i en eller många påsar. Nu finns helt fantastiska prydnadskuddar från Ardmore Design hos Lisbeth. Skönt att slippa åka till huvudstaden för att få tag på dem! 
 
 
Det här är Skandinavisk form och design. Det är en inredningsbutik i världsmästarklass där redan kända designklassiker samsas med framtidens designklassiker om utrymmet. När det gäller Maria Wickströms butik minns jag ganska så exakt när det var jag äntligen hittade den. Allt som behövdes var en skilsmässa och ett nytt radhus! Så Skandinavisk form och design och jag firar faktiskt 13 köpstarka år tillsammans just i år. Mitt allra första köp var två mattor från Pappelina och en skål från Mateus. Allt gjorde sig väldigt bra i nya singelbostaden. 
 
Jag gillar att handla hos Maria för att hon är så genuint intresserad av design, kan så mycket om det och dessutom aldrig är snål med att dela med sig av verkligt goda råd och bra förslag. Ni som läst mina inlägg vet ju också om min barndomsdröm om att få bo i en möbelaffär. Det här är absolut en av de starkaste kandidaterna. Tänk att få vakna i butiken, kolla på Carolina Nolins tavlor, vattna blommorna med Svante, äta på Mateusporslinet och tända ljus i de handblåsta Hurricane-ljuslyktorna! Alla dagar skulle bli bra dagar av en sådan start. 
 
 
Det här är en ny spelare på planen. Här i hörnet låg för länge sedan en antikvitetsaffär som först, tror jag, drevs av Mona och sedan av henne och Lasse gemensamt. När Lasse övergick till att sälja bara via nätbutik togs lokalerna över av Kring Lifestyle, sedan gick stafettpinnen vidare till Helene som öppnade Odds and Ends by H. Nu drivs Odds and Ends av nya ägare och när jag härom veckan var inne för att köpa en golvlampa som någon annan girig människa redan lagt vantarna på fick jag höra att det snart kommer många roliga nyheter. Formex väntar runt hörnet och jag väntar jag med! 
 
Rekommenderar Odds and Ends Facebooksida. De svarar snabbt och är alltid intresserade av vad vi kunder vill ha. 
 
Tänk er - ALLT DET HÄR LIGGER SUPERNÄRA MIG! Lyckan det väcker i mig alltså. Tillfredsställelsefaktor: SKYHÖG!