Maximalisten

Tre snabba om tre restauranger i Karlstad
Som vegan är det inte allom givet att det finns något att äta när man går på restaurang. Eller jo, det finns det förstås. Man kan till exempel äta tillbehör. När jag och mannen (i mitt liv) gick på restaurang i annan stad i somras fick jag äta potatis och sallad - och det kostade bara tio kronor mindre än makens portion vilket måste betyda att hans oxfilé var den billigaste jag någonsin suttit nära. Min kokta potatis, grönsallad och tre tomatklyftor: 100 kronor. Hans kokta potatis, oxfilé, madeirasås, sallad och fyra tomatklyftor: 110 kronor. 
 
I alla fall - när man då hittar restuaranger där det faktiskt finns veganska rätter på menyn måste de ju givetvis uppmärksammas! 
 
Först ut är Madame Kong på Fredsgatan. Trevlig ägare som är mån om att man ska trivas och som uppenbarligen vill att maten ska falla kunderna i smaken. Här finns ännu så länge bara en vegansk rätt men den är å andra sidan väldigt god så man kan äta den många gånger. Till det facila priset av 69 kronor får man detta:
 
 
Så gott att jag tre dagar senare köpte med mig det hem. Då såg det ut så här:
 
 
Två versioner av samma rätt, båda exakt lika goda och med jättebra tofu! 
 
Ett annat ställe som jag gillar är Zao Street Kitchen. De serverar mat som är en fusion av rätter från Vietnam, Thailand, Kina och säkert något mer. Smakligt, gott, fräscht och väl värt pengarna. Jag kommer ihåg när de först öppnade - jag var så orolig att det bara skulle vara jag som upptäckt hur god mat de lagade och att de därför skulle bli tvungna att slå igen. Jag överdriver inte när jag säger att jag stödköpte mat där dagligen i ett par veckors tid. Tack och lov gick det hela vägen - Karlstadborna fick snabbt upp ögonen för den asiatiska nykomligen och numera är det ofta fullsatt när jag dyker in för att köpa min favoriträtt Chay Rous Sallad. Vegansk, supergod, billig.
 
 
Jag var väldigt exalterad när de höll på att ställa i ordning vad som skulle bli restaurangen Spicy Hot på Kungsgatan i hörnet vid Stora torget. Jag gjorde mig ofta ärende förbi för att kunna trycka näsan mot fönstren och försöka spana på vad det egentligen skulle bli där. När det stod klart att det skulle bli en asiatisk restaurang med kinesiska kockar var min lycka gjord, tyckte jag. Jag älskar nämligen kinesisk mat och bor dessutom nära Kungsgatan. Det uppstod ögonblickligen en känsla av både svindel och jackpot, och liknande känslor kan jag tänka mig att de som driver Spicy Hot har - restaurangen är nämligen mycket populär, inte minst bland ungdomar, och trots att de lagar maten på beställning så går det undan att få den. På Spicy Hot finns flera veganska rätter och min favorit är den som kallas för V5 (även om jag gillar de andra också). Eftersom jag inte varit vegan i mer än ett halvår så har jag förstås ätit mig igenom resten av menyn också och gillat allt. På Spicy Hot får man väldigt stora portioner för en inte alls avskräckande summa pengar. Numera kan man också dricka öl eller vin till maten om man så önskar. 
 
Kolla så slurpigt!
#1 - Vegan i Karlstad

Du borde använda taggar så att man lätt hittar.

Svar: Bra påpekande, det ska jag försöka komma ihåg att göra. :-)
Maximalisten