Maximalisten

Långa benet före
Jag kan glädja alla och inte minst mig själv med att tandvärken inte ytterligare förvärrats. Det är en väldig tur det med tanke på att jag fick tid för bedömning först den 21/8. Jag hoppas att tanden fortsätter att uppföra sig inom gränsen för vad jag  tål eftersom akuta åtgärder, som dessutom alltid inträffar på helgen under timmar som är vansinnigt mycket dyrare än resten av tiden, verkligen kan suga det ekonomiska livet ur en.  

Nog med gnäll.

Igår kväll bestämde sig bastusommaren att tillfälligt lätta på sitt strypgrepp och möjliggjorde en tidig kvällspromenad. Den företogs tillsammans med make och uppsluppen hund på bruksorten inte långt från vår stuga. Den ligger på några hjortlängders avstånd bara och är alltså inom cykelavstånd varför vi tog bilen. Kan tyckas konstigt men vi är lite försvagade både äventyraren och jag själv efter att hettan hållit oss båda (och hunden!) fjättrade vid vila och oföretagsamhet. Jag mer än maken i och för sig.

(null)
Det var så vackert ljus igår! Som om vi alla gemensamt sken upp över naturens godhet och uppvärmningens tillfälliga inbromsning.
(null)

(null)
Byn är full av gula gårdar och röda hus, massor av vattendrag, en damm, två underbara gallerier, ett badhus och ett på allvar fantastiskt cafe’ som också är en av de bästa och gölligaste interiörbutiker jag vet om. 
(null)
Dammen.
(null)

(null)
Caféet snedstreck antikvitetsbutiken!
(null)
Badhuset (skylten håller med).

Men det var igår det! Idag är det hett som i helvetet igen och tempot blir därefter. Snart ska vi släpa våra kroppar ut i vattnet och sedan ligga där bland skräddare och sjöfåglar tills vi antar ett russinlikt tillstånd. Därefter blir det litteratur och fruktstund. 

God förmiddag på er omvärlden!Före och efter
Först rött!
(null)
Sedan INTE rött!
(null)
En så kallad tjuvtitt på lite förändringsarbete som pågår. 

Annars så hukar vi oss för åskväder och ösregn. Inte mycket lagom över något alls den här sommaren inte. Plus att jag nu också fått något som jag befarar kan vara tandvärk. Och bromsbett! Fick det konstigaste någonsin i förrgår. Kände inte ens att jag blivit biten utan strök av en händelse med handen över magen och där satt en och lät sig väl smaka. På bettstället fick jag så ett blåmärke och sedan en handflatestor upphöjd kliande svidande blaffa som tycks ha gjort gemensam sak med tanden vad gäller att plåga mig.

Det blev tillfälligt lite svalare efter en av urladdningarna i går men strax därpå dröp svetten igen. Dock hade jag på grund av extremt tillfredsställande loppisfynd under gårdagen lättare att stå ut med obehag alla kategorier. 

Min tokrädda hund däremot, han hade det inte lätt och så verkar det fortsätta under flera dagar. Nu vilar han i alla fall.
(null)

Lugnet före åskan...
Charles vs. Josh
Jag vill säga Charles eftersom det i mitt tycke verkar vettigast. Jag menar de har båda barn och är förmodligen färdiga med den biten, de är närmare varandra i ålder, älskar båda litteratur och ja, klär varandra väl. 

Jag VILL säga Charles men jag kan inte. Det måste väl bli Josh till sist, visst? VISST BLIR DET JOSH?!

(null)
Ingen kan väl tycka något annat, eller?