Maximalisten

Granne med skönheten
Ja, jag vet. Jag är inte egentligen i position att uttala mig om skönhetstilltag. Men nu råkade det faktiskt vara så att jag blev inviterad till Matilda Yousefzadegans salong i vilken hon uträttar - i alla fall i mitt fall - underverk! Matilda kan allt möjligt om allt man ska kunna inom skönhetsbranschen. Hon är certifierad och diplomerad inom skönhetsgrenar som jag tyvärr inte är kompetent att redogöra för men som jag förstår är av största vikt när man väljer behandlare. 
 
I alla fall så ägnar hon sig nu uteslutande åt något som heter Long-Time-Liner. Hon är ledande inom utbildning och kursverksamhet på området och utför även själv den permanenta make up det är fråga om. Själv var jag tveksam, det ska sägas. Jag sminkar mig kanske två gånger om året och går resten av tiden runt med det gamla tantansiktet i sitt helt naturella skick. Jag såg förvisso fram emot en kväll i glada kvinnors lag och framför allt såg jag fram emot att få umgås med Matilda som en är sällsynt trevlig och glad person. Så man kan säga att intresset för själva aktiviteten var lägre än det var för utsikten att få hänga med de som är mer insatta i förbättringsbusinessen. 
 
Jag dök upp. Svepte in, beredd på högkvalitativt umgänge. Ni ser mig här.
 
Inte den bästa representanten för skönhetsgenren, men på väldigt gott humör! Och bättre skulle det bli. För efter att kappan åkt av och Matilda placerat mig på en bekväm behandlingsbår så hände det minsann grejer. Matilda visade mig hur jag skulle se ut om jag Long-Time-Line:ade mig genom att sminka mig på samma sätt som hon kan göra med pigmenteringsverktyget. 
 
Efter nästan ingen tid alls såg jag istället ut så här:
 
Fick plötsligt ett par ögonbryn, vilket jag inte haft sedan de försvann under en sommar för typ trettio år sedan. Jag fick också en annan grej som jag tyckte var toppen. Det är det där mörka vid fransarna, eyeliner! Det gav mig genast en mycket spännande och liksom intressant blick tyckte jag. Den var jag särskilt nöjd med.
 
Läpparna blev också mycket bra. De fick en sorts balsambehandling (eller liknande, minns inte vad det hette - kanske var mer en inpackning?) innan något annat magiskt gjordes åt dem. De var torra och i dåligt skick men piggnade avsevärt till av inpackningsbalsamet och fick sedan konturer och ifyllnad av färg som bidrog till det mycket positiva resultatet som ses ovan. 
 
Observera att Matilda inte på något sätt kan hållas ansvarig för den där Ronald Reagan-luggen som jag sportar på fotot. Den uppstod av sig själv. Förmodligen av pur förtjusning över att få vistas i närheten av en så perfekt lagd make up!
 
Här är hon förresten, vackra trevliga kunniga Matilda, i full färd med att ge en kund en permanent eyeliner. Bredvid Matilda står en av hennes elever som själv är på väg mot mästarstatus.  
Det bjöds fin tårta också. 
 
Sammantaget var det en fantastiskt härlig kväll, så stort tack för den!