Maximalisten

Extrem positivism
Jag skjuter i detta nu upp städningen och funderar istället över det här:
 
mitt försäkringsbolag skickade ett sms till mig idag. De hurrade och grattade till återbäringen och uppmanade mig att genast ila bort till Kivra den lilla elektroniska brevlådan och glädjas över pengaregnet. Så det gjorde jag. Fick 131 spänn. Hurra. 
 
Stayfriends, som jag gick med i för några få dagar sedan, överöser mig med mail. Helst vill de att jag ska uppgradera mitt medlemsskap från det jag har nu - guld - till guld plus. Då kommer jag att få se allt jag inte sett ännu, lovar de. Efter det finns kanske ytterligare nivåer som kommer att låta mig se sådant jag inte visste fanns och eventuellt finns också - skulle inte förvåna mig - ännu någon nivå där jag kommer att kunna titta på sådant jag inte vlll se. Men nog om det. I sitt senaste mail (eller senaste och senaste, det har ju gått några minuter nu sedan jag läste det så jag kan ha fått artifjurton stycken till, vad vet jag) - så skrev de så här:
 
"Grattis Maximalisten, du är poppis!" 
 
Trevligt, tänkte jag, och kollade upp saken. Då visade det sig att populariteten bestod av att en (1) besökare på min profilsida velat veta mer om mig. Och hur de vet det vet inte jag. Hur vet de att den enda personen ville veta mer om mig? Den stackaren kanske bara råkade vingla till och klicka fel? Kanske skulle den personen klicka sig in hos hockey-Jocke i parallellklassen men av misstag hamnade hos mig?
 
Två exempel på extrem positivism. Men det är förstås bättre att vara glad än sur. Så jag slår väl ett slag för enorm entusiasm också i de fall där återbäringen är 131 kronor och "poppis" betyder att en enda person eventuellt velat en något som man eventuellt kunnat få reda på om man vore guldmedlem plus.
 
 Positiv poppis person rik på återbäring.