Maximalisten

Ja må jag leva!
Här sitter jag i all diskretion och firar min 51-årsdag. Alla jobbar och har annat för sig och jag måste vänta en hel vecka på att de ska ha tid att fira mig. Jag finner mig motvilligt i det. Bara för att jag måste! Men egentligen vill jag bli firad med pompa och ståt. Jag tycker till exempel om sådana där ballonger som är fina silvriga siffror och så tycker jag om ballonger i form av hjärtan. Jag gillar även banderoller, gratulationer i press och tv, salut skjuten ur pyttesmå kanoner och vita hästar som drar vagnar av kröningsmodell. Jag tycker om djur som uppför små konster till min ära och ÄLSKAR att få tummade, svettiga och vissnade blombuketter av barn. Jag älskar också alla duetter där Björn Skifs är en av de två som sjunger.
 
Ja, det är väl vid det här laget helt uppenbart att jag borde fötts in i ett kungahus av rang. Nu var det emellertid inte fallet varvid jag sitter här och i all diskretion firar mig själv i ensamhet på min ack så viktiga 51-årsdag. För att pigga upp den hittills tämligen - ja, det får man medge - fadda födelsedagen så rådbråkar jag min hjärna med vad jag önskar mig till födelsedagsmiddag? Och ska jag få efterrätt? Det sistnämnda ser jag ingen som helst anledning att besvara med något annat än ett tveklöst och rungande JA! Förmodligen något som involverar rabarber ty om sådana tycker jag mycket. Särskilt i efterrätter. 
 
Presentskörden är väldigt klen. Ringa på gränsen till vad man kan finna sig i. Faktum är att jag i skrivande stund fått enbart en enda present. Ja, ni läste rätt. EN (1). En bok. Av maken. Som traditionen bjuder. Och det var tur att han höll på den traditionen för den här sommaren har sannerligen varit extremt bokläsarproduktiv. Det har inte gått att göra så mycket annat än att sitta still i mitten av kroppen nere vid stranden och försöka låtsas som om vändandet av boksidorna skapade ett tillräckligt vinddrag för att fläkta den lidande och ovana lekamen. Även på nätterna har litteraturstudier företagits oss. Kombinationen tokvarm stuga och åskrädd hund ordnade emellanåt väldigt mycket vaken tid för läsning. Varför den i våras så digra högen av böcker som låg och väntade på att bli lästa nu är slut och de alla insorterade i bokyllorna.
 
En av sommarens bästa böcker och en de bästa böcker jag någonsin läst var "Träd, kärlek och andra växter" av Anne Hope Jahren. Jag ÄLSKAR den där sortens böcker. Välskrivna och inom ett oväntat ämne om vilket jag inte vet något alls utan helt enkelt kan låta mig bildas sida upp och sida ner samtidigt som jag blir starkt engagerad i människorna som beskrivs och gestaltas och där allt dessutom är på riktigt! 
 
Äventyraren gillade den också. Han visste väl förmodligen en hel del mer om ämnet än vad jag gjorde (eftersom han alltid vet märkligt mycket om märkliga saker), men blev precis lika engagerad som jag. Vid ett tillfälle så mycket att han förbjöd mig att googla en sak som jag gärna ville veta men som han inte på något sätt ville få spoilad. Jag respekterade det trots att det kliade alldeles våldsamt i googletarmen. 
 
Tillsammans läste vi också "The space barons", "Historien om Jesus" och "Space billionaires". Jag läste dessutom ett rättegångsdrama, en kriminalroman och tre biografier medan maken kastade sig över en bok om MAYAINDIANERNAS MATEMATISKA VÄRLDSBILD PÅ TYSKA! Jag har gett upp att försöka förstå mig på preferenser av det slaget. Jag väntar tills filmen kommer istället. (Skoja!)
 
Nu fick jag i alla fall den här:
Och den passar ju alldeles utmärkt bra för vår resa till Tyskland senare i sommar. För jag hoppas verkligen att maken inte har tänkt sig att vi ska högläsa en eventuell uppföljare till Mayamatematiken. Av det blir det inget, det kan jag lova redan här och nu så 51 år jag är!
 
Vad har alla andra läst i sommar då? 
 
 
#1 - Wenche

Grattis till världens bästa "Maximalisten"🎁🍾🌷🎈🇸🇪🍰🍷🌹. Märkligt värre att inte världen har uppmärksammat detta med din stora dag!!!! Inget reportage vare sig i dagens Arvika Nyheter eller övriga nyhetsrapporterande instanser🤔....
Stort grattis & hoppas Du får en fin dag idag trots allt🌻

Svar: Ja! Det är märkligt! Men nu fick jag ju i alla fall kompensation i form av väldigt uppskattad gratulationshälsning från dig, så tack för det! :-)
Maximalisten