Maximalisten

Obegripligt
Försökte beställa en bänk i mangoträ hos Ellos idag, och det gick väl bra. Den lades till i varukorgen och jag cyberstrosade bort till kassan för att ombesörja betalningssätt och dylikt. Och dylikt visade sig vara en tvångstransport till husdörren för 395 kronor. Jag trodde förstås att systemet låst sig på något sätt eftersom det inte gick att välja att själv hämta paketet, så jag ringde genast upp dem. Själva ringandet gick snabbt och bra men svarandet dröjde. Till slut kom jag emellertid fram och fick tala med en Ellosanställd. 
 
"Det går inte att välja något annat än hemtransport, så något är väl fel gissar jag", sa jag. 
"Nej, det är riktigt", svarade hon.
"Vilket då?", frågade jag. "Att det är fel?"
"Nej, nej, det är riktigt att det bara går att välja hemtransport."
"För 395 kronor?"
"Ja, precis."
"Men jag vill ju hämta paketet själv till en kostnad av noll kronor?".
"Det går inte", sa hon. 
"Men varför?" undrade jag.
"Det är en skrymmande möbel som postnord inte vill ha stående", sa hon.
"Det är en sittbänk", påpekade jag. "150 centimeter lång."
"Ja."
"Så jag måste mot min vilja betala 395 kronor?"
"Bara om du vill beställa bänken."
"Konstigt", sa jag.
"Ha en riktigt fin dag nu", sa hon. 
 
Och det skulle jag gärna ha faktiskt. Tyvärr satte sig bänkdebaclet som en getinggadd i Hypothalamus vilket gav mig ett omedelbart kraftigt förhöjt blodtryck med öronbrus som resultat. För att lugna mina upprörda känslor läste jag några bloggar och det gick väl bra fram tills dess att jag såg något för mig helt obegripligt. En person som influerar för pengar berättade att hon skulle flytta till hus. Det var dags och de hade hittat det perfekta. Och nu hade de också snabbt och lätt fått sålt sin lägenhet och inte bara den - de sålde också alla möbler och inventarier. Allt. Rubbet. Bara kläderna skulle med till huset. Wow. Vad konstigt. 
 
Själv har jag saker jag verkligen inte vill skiljas från. Om jag skulle kunna göra mig av med de så lättvindigt så hade jag inte skaffat dem från första början. Särskilt inte när jag dessutom erlagts tvångstransportavgift för säg exempelvis en liten liten liten sittbänk i mangoträ från Ellos. 
 
Drottning Louises dagbädd. Inget mangoträ så långt ögat når, men en väldigt peppig maximalistisk inredningsstil som jag verkligen gillar och som förmodligen inte försäljs om kungahuset byter boende. 
Mums! Applåder och visslingar!