Maximalisten

Enpersonstestpanel
Jag har av mig själv blivit utsedd att prova olika veganska frysrätter. Så nu har jag testat två stycken. 
 
Första frysrätten ut i denna enpersonstestpanels testätning är den här ovan. Jag vill inleda med att säga att jag hade väldigt lågt ställda förväntningar. Under mitt liv som allätare (stuvad lever undantagen) fanns det bara en enda frysrätt som jag tyckte var god och som jag ibland faktiskt längtade efter och det var Findus Fisk med mandel. Jag vet inte om den rätten var så starkt förknippad med ett roligt yrkesliv och trevliga kollegor att den seglade upp som en favorit av den orsaken eller om den verkligen var god. Kan vara lite både ock kanske. Hur som helst så gillade jag den och åt den gärna med Knorr Aromat på potatismoset. Gärna i stora mängder. Så där så att moset var mer gult än mosfärgat. Fisken och ärtorna fick sig rejäla duschar Aromat, de också.
 
I skolan åt vi sådan krydda på knäckebröd som först smörats ordentligt. Smöret skulle nå över hela brödet och bäst var det att breda det på den sidan som hade djupast hål eftersom man då fick mest smör. Sedan doserades Aromatkryddan generöst över mackan. Det var i princip allt vi åt under hela låg- och mellanstadiet beroende på att allt annat var oätligt. Allt var inte bättre förr. 
 
Så lågt ställda förväntningar alltså. Av med omslagsplasten, glänta på locket, in i mikron några minuter. Trumma med fingrarna på diskbänken, finnes tid för en runda Ruzzle? Färdigt! Nästa väntan inleds, ty så är det med mikrovärmd mat. Man måste vänta om man inte vill bränna sig. Ofta bränner man sig ändå.
 
Nåja. 
Den här frysrätten som finns på Stora Coop på Välsviken var urgod! Asgod! Kände medan jag åt den att jag genast ville köpa på mig ett lager av den. Fantiserade om att göra om biblioteket till frysrum, men lät den idén dö ut på grund av att jag också gillar böcker. Men väldigt god! Så god att jag skulle tro att den utan vidare skulle kunna gå hem även hos kotlettmänniskor. En viss styrka finns i den och det är ju bara upplyftande. Lite lunchdrag mår antagligen de flesta bara bra av. Portionsmässigt bra. Utseendemässigt bra. Utlovade inget som inte fanns i rätten vilket ju annars kan vara lite av ett bekymmer. Vi har nog alla öppnat en kycklingfrysrätt bara för att inte hitta någon kyckling i den. 
 
Full pott. 5 glaciärer av 5 möjliga. 
 
Här på högkant är näste rätt till ätning. Lika god den! Lite mildare i smaken, men exakt på nudeln lika god. Minns inte vad de kostade men tror det var en spänn under 40 kronor och det är ju inte så farligt för en god lunch när man kan äta väldigt mycket sämre och dyrare. 
 
Dafgårds har också gjort en satsning på veganska och lakto-ovo-vegetariska-rätter, men eftersom min blogg är av det positiva slaget så kan jag inte lägga ut testresultatet från den provningen. Tyvärr. Men dessa två? Köp dem, ät dem och älska dem!