Maximalisten

Hör opp turist! Livets depåstopp
Jag har genom livet skaffat mig ett antal depåstopp som jag ofta och mest hela tiden återvänder till. De här depåstoppen har det gemensamt att det finns människor där som är av ett särdeles trevligt slag. Alltså precis på pricken sådana jag gillar! Jag gillar verkligen trevligt folk. Det är vitaliserande att se till att omge sig med personer vars inre lyskraft är stor och dessutom smittsam. Älskart!
 
Ibland finner man dessa människor på lustiga ställen. De kan finnas i Ruzzlelaget som man helt slumpmässigt valde att gå med i. Men de kan förstås också vara grannar, släktingar, studiekamrater, barndomskamrater, främlingar på tåg (eller flyg som på den fruktansvärt turbulenta resan från Moskva till Cypern när undertecknad fick ett ganska så färgstarkt nervsammanbrott och blev helt fantastiskt väl omhändertagen av två unga kvinnor som höll mig i händerna och strök mig över pannan!), man kan hitta dem i den kommunala bastun, bland makens kollegor OCH i en rad olika butiker. 
 
Man kan till exempel hitta dem här:
 
 
 
Jag tänker när det gäller Hemslöjden att jag väl så småningom kommer att köpa med mig en stol dit och bli ett mer permanent inslag i interiören för så kul och trevligt är det hos Annika och Mona! Så där misstänker jag att jag kommer att bli sittande. Kanske fingrar jag på mina favoritdukar från Chamois eller så studerar jag på nära håll en skulptur av Anna Quist eller av Maiwor Maia Grundh. Mest troligt kommer jag också att dregla över allt från Klässbol, Paradisverkstaden, Klippan och Bengt och Lotta. De sistnämnda förbättrade inomhusmiljön i sommarstugan med si så där 1000 % när jag hittade den optimala ljusstaken från dem just på Värmlands Hemslöjd. 
 
För den som reser och vill ha med sig en liten, eller för all del stor, present finns det nog inget säkrare kort än Annikas butik. Jag har till exempel haft med mig diverse och mycket uppskattade gåvor till vänner i Kina som, precis som jag gillar allt kinesiskt, tycker att det är mycket roligt med något tvättäkta svenskt (nu finns ju förstås IKEA i Kina och det är bra, men ibland är det allt lite skönt att själva slippa montera ihop sin ljusstake, tavla eller vad det nu kan vara) hantverk. Och för mig som dessvärre blev född med bara tummar (tummar överallt! Inte bara mitt i handen) och som totalt saknar talang och tålamod när det gäller hantverksskapande är det förstås extra tacksamt att jag ändå kan få njuta av det på hemmaplan endast genom en liten förflyttning ner till Västra Torggatan och en snabb transaktion av pengar mot påse. Sannerligen en bra sak!
 
Nu kanske någon sitter och undrar: "Finns det några älgar då?" Och det finns det! Det finns kanske inte exakt lika många älgar i butiken nu som det gjorde för säg tjugo år sedan när det var som allra mest populärt att köpa allt som såg ut som en älg, gick som älg eller hade något som helst med älgar att göra. På den tiden när människor av oklar anledning ville ha älgar omkring sig i varje stund var sortimentet av förklarliga skäl rikligare. Men även nu går det alltså utmärkt att älgifiera både sin vardag och sin helgdag för den som så önskar. 
 
På bilden syns lite älgljusstakar och älgunderlägg. I förgrunden produkter från bland andra Paradisverkstaden, Klippan och Klässbols Linneväveri. 
 
 
 
 
Vi ses där!
Jag är den högljudda tanten med egen stol.
 
 
 
#1 - Annika

Betrakta korgstolen som permanent abonnerad! Kaffet är upphällt! :)