Maximalisten

Mer bra i Karlstad!
Ja, vi måste nog prata om ICA Wallinders. Varför? Jo, för att de är särdeles värda att prata om. Sortimentet är bra, mycket bra och det arbetar en ung man i delikatessen som har samma stora intresse för ost som jag har men som, till skillnad från mig, också har en massa avundsvärda ostkunskaper. Det bästa med det sistnämnda är att han gärna delar med sig av allt vetande som bor i huvudet på honom vilket i sin tur leder till en jäkligt trevlig och smakrik ostbricka hemma hos mig. Han är dessutom en fixare och som jag uppskattar sådana människor! Man ställer dem en fråga och deras omedelbara svar är, "Det ordnar jag!" 
 
Frukt och grönt är alltid fräscht hos dem och ni vet när man är så där sugen på just frukt och bär och kanske en rad choklad men är för lat för att skölja, skära och lägga upp - ni vet då? Ja, då behöver man alls inte det eftersom någon tokbra person på ICA Wallinders redan gjort allt det och man själv bara kan stoppa det goda rakt in i den alltid (jaja, i mitt fall) gapande munnen. Det är så himla bra. 
 
Vad mer? Jo. Det här! Kolla!
Hundparkering under tak med infravärme på höst och vinter och skugga och vatten på vår och sommar. Visst vill man krama om och pussa kinderna på butiker som tänker på och genomför sådana omtänksamma funktioner? Själv älskar jag sådant och kan promenera mycket långa sträckor för att stödja, stötta, premiera och kärleksfullt omsluta den sortens initiativ i servicesektorn. Nu behöver jag visserligen inte vandra någon mil för att komma dit, det ligger ju på mysiga Norrstrand, men OM, jag säger OM, så hade varit fallet så nog hade jag traskat iväg dit ändå. De har superfint kött och jättebra skaldjur också. 
 
Och här då? Vad har vi här?
Feeling så klart! Maud har flyttat ner sin apsnygga interiörbutik från Duvanhusets andra våning och lagt under sig Dressmans gamla och större lokaler på Västra Torggatan. Klokt tycker jag, men också vansinnigt roligt att en så stylish och spännande affär hamnar i blickfånget som den ska. Det är viktigt för turismen att vi har butiker som den här. Jag menar, kedjebutikerna fyller förstås sin funktion men när jag reser till andra städer så vill jag gärna titta i affärer och små butiker som inte finns här i Karlstad och på samma sätt förhåller det sig förmodligen med alla som kommer hit. De vill också kunna kika på något som inte finns i hemstaden.
Så mycket fint!
Och växter också! Det är nytt!
Den här ska jag köpa efter semestern. En garanterat ofarlig stingrocka! Så häftig. 
Föredrar du snittblommor? Inga problem! Maud har sådana också. 
 
Akazia är en annan butik som också är belägen i stadens kärna. Just nu lite dold bakom byggplast på grund av renoveringen av Grandhuset som byggts om till bostadsrätter. Så lite dold men helt möjlig att handla i. Beställ tid på nätet och frossa loss. Eller! Köp på nätet och hämta i butiken. Allt är möjligt. Själv handlar jag gärna och ofta på Akazia, främst till mina döttrar. Alltid hjälpsam och trevlig personal på plats i butiken och alltid alltid möjligt att hitta något, oftast mer än man kanske hade tänkt sig. 
Fiiint!
 
Var så god för viktig information om en liten del av allt som erbjuds oss i det glada Karlstad! Välkomna ska ni vara både stora och små med både två och fyra ben!