Maximalisten

Chockad
Yngsta dottern har under ett längre tag pratat om att vi skulle gå på bio, hon och jag. Hon visade mig vid något tillfälle också en trailer över filmen det gällde och jag tyckte att den verkade väldigt bra varför jag sade ja. Efter det förflöt en tämligen rundligt tilltagen tidsrymd eftersom dottern arbetat väldigt mycket medan jag roat mig väldigt mycket. Våra världar - arbetsmyrans och drottningens som hållit mottagningar i sin smyckade kammare - har inte kolliderat värst mycket på sistone. Förrän igår.
 
Men se då fick jag inte appen att fungera. Faktum var att jag först inte ens hittade den. Letade som vanligt efter SF men den stod inte att finna. Hittade i stället "F" som överraskande visade sig innehålla vad SF så välbekant, mysigt och lätt igenkänt tidigare och helt igenom tillfredsställande tillhandahållit mig. 
 
Hur som så verkar alltså SF och, trist nog skulle det visa sig, även deras signaturmelodi av någon besynnerlig anledning utsatts för förnyelseövergrepp och är därför inte mer. Finnes icke. Utplånad. Attacken har antingen genomförts i smyg eller så har den, förmodar jag, rasande opinionen emot tilltaget gått mig förbi. Kanske var jag upptagen av att vara upprörd över oförmågan att skaffa Sverige en regering?
 
Då jag nekades apptillträde på förnedrande sätt så fick jag snöra på mig skorna och promenera iväg till F:et. Därinne såg det ut ungefär som jag kom ihåg det. Stort fokus på dyrt godis men färre biljettautomater. Jag klarade mig ändå, jag behövde bara en enda. Biljetter införskaffades och 17.55 repriserades promenaden. Den här gången med vidhängande arbetsmyra under armen. 
 
Måste säga att jag kände mig så tillfreds. Är väldigt svag för dottern och likaledes svag för romatiska komedier. Upplyftande och varmt och mysigt. Mmm! Toppen! Dyrt godis inhandlades och så bänkade vi oss med förväntansfulla leenden liggande på lut i mungiporna. 
 
Det började bra! Snygg känd man möter okänd intressant och talangfull ung kvinna. Låt gå för att han var ganska dragen och hade behövt en redig hårtvätt, men det var i sammanhanget ändå något som gick att tänka bort. Det var kanske en engångsgrej liksom. Rockbranschen (eller om det var country, jag kan inget om musik) har man ju förstått kan vara lite spritindränkt och tvålfattig då och då. Han verkade i alla fall rasande rar och hon också. Så rar! 
 
Sedan satte det psykologiska helvetet igång. Destruktivitet, dåliga val, skam, skuld och diverse miserabla klavertramp. Bröstkorgen - min alltså - blev allt trängre och det sved och jävlades i ögonen. Halsen gjorde ont och till sist så sprutade det grintårar ur ögonen medan snoret blev hängande från näsan som om jag åkt en femmilare på rekordtid. 
 
HEMSKT! Det var SÅ HEMSKT!
 
"Visste du om det här?!" väste jag till yngsta som bara led hälften så mycket som jag gjorde eftersom hon omedelbart efter att vi satt oss tappat sin vänstra lins. 
"Näe", svarade hon och snörvlade diskret. 
 
Och sedan gick det bara utför. Inte hade jag något papper heller. Ärmen på nya jackan är hård som en bräda idag. 
 
Men herregodealltivärlden - vilken formidabel skådespelerska Lady Gaga visade sig vara! Fantastisk.
 
Jag borde trots det verkligen ha sett Aquaman i stället. Det där var för känslosamt för mig en vanlig tisdag i november. Fick stretcha bröstkorgen resten av kvällen och somnade av totalt tårdränerad utmattning redan klockan 21. 
 
Glad! Innan bion...Förresten tycker dottern att koftan ser ut som en matta. Det är väl ett lumpet och oriktigt påstående? Eller?
 
 
 
#1 - Mösstanten

Ja visst kan det vara påfrestande att se något sorgligt och att uppleva att det går dåligt för en person i en film. Men den måste väl ha varit bra gjord då eftersom det bet till ordentligt?

Svar: Hm, ja jag förmodar att den var det. Men främst var det nog skådespelarnas (särskilt den kvinnliga) insatser som gjorde den så trovärdig och berörande. Har du sett den?
Maximalisten

#2 - Amanda (Swedish Passport)

Men åh, är så himla sugen på att se A star is born! Låter ju som en riktig gråtfest ;)

Svar: Hehe! Japp, gråtfest är ordet. Se den, den är jättebra. :-)
Maximalisten