Maximalisten

I går
Gårdagens största, och tyvärr alltför sällan förekommande, händelse var att jag klippte mig och färgade håret ljusare. Jag tror att jag redan har skrivit om det tveeggade svärd som frisörbesök är för mig. Jag sköter mig dåligt på den fronten. Det handlar oftare om att släcka bränder än om någon sorts rimlig framförhållning när det kommer till att se vettig ut för min del. Det har å andra sidan lett till genom åren väldigt intressanta frisyrer som jag inte klätt i, inte varit kapabel att stajla och heller inte - i de flesta fall - haft nog med hår för. 
 
Ta till exempel lugg. Det är många som gett mig en sådan som hårt fastsprayad sedan varat i ja ... flera timmar. Efter det har den inte visat sig på något uppmuntrande och fördelaktigt sätt igen eftersom hårkvaliteten inte tillåtit det. Dagen därpå och alla dagar fram till nästa klippning (vilket i mitt fall alltså är många) har den i stället larvat omkring med utgångspunkt i en av två besvärliga virvlar, stått upp när den borde ha legat ner och varit på tok för tunn för att ge någon som helst trovärdighet åt lugg som begrepp och fenomen. 
 
Jag klipper mig gärna i främmande länder också. Av hårpaniska skäl. Kanske befinner jag mig i ett sällskap där mitt ständigt slitna fjuniga clownhår inte riktigt passar sig och vips har jag satt mig i en frisörstol i ett land vars språk jag inte talar och heller inte förstår. I Italien sa jag "Longi si, korti no" och kompletterade med förklarande gester. I italien kom jag ut med en mycket kort champinjonfrisyr som hade fönats upp på det mest smärtsamma sätt man kan tänka sig. Måste ha varit något fel på gesterna. 
 
Nu ser jag i alla fall ut så här:
Skickade bilden till maken som har lagt ett imponerande avstånd mellan oss genom att åka till Uganda men han kunde dessvärre inte se den. Då utspann sig följande sms-växling:
 
Jag: Jaja, det är inte som om du inte sett det förut.
Maken: Hm, men ändå, försök att inte växa ut det till jag har kommit hem!
 
Rimlig önskan får jag väl ändå tycka. Och med mitt hårs obefintliga växthastighet ett helt klart uppnåeligt mål. 
#1 - Mösstanten

Den där frisyren är väl trevlig! Den klär dig tycker jag. Detta påminner mig om att jag måste boka tid för klippning. Det går alltför lång tid mellan gångerna.
När jag sitter med paddan, som nu kan jag inte bara klicka i och sig era fast jag är inloggad. Måste sitta vid datorn. Då funkar det. Ska kontakta supporten igen.

Svar: Tack! Ja, jag gillar också frisyren. Den är okomplicerad och dessutom räcker hårmängden till för den. :-D Aha, då var det nog det som blev ett problem för mig (som jag iofs löste genom att stalka dig på IG).
Maximalisten