Maximalisten

Kristallkarusell
Aldrig gillat åkattraktioner på nöjesfält. Gillar inte när det går runt och heller inte när det är högt, går fort, kastas omkring eller släpps ner från höga höjder. Behöver förresten inte vara jättehögt - hatade verkligen Lisebergs grodgrej i barnavdelningen där man sitter på rad i små usla stolar som är fästs vid en vägg som hissas upp och där man sedan utan förvarning åker ner igen. Ibland inte hela vägen utan kanske bara en bit och så upp igen. Åkturen varade länge också. Hatade den. Avskydde allt på Liseberg utom stämningen och att det är en så fin park. Allt det älskade jag.
 
Vi, jag och mina kompisar, var ofta där när jag var tonåring och det var som ett helt liv utspelade sig bland lotterihjul, bilar, berg och dalbanor och vattenattraktioner. Det uppstod kärlek och drama och vissa arbetade där medan andra bara iakttog allt som hände. Det kysstes i Pariserhjulet och skämtades i spegelhuset, framtidsplaner smiddes i Rainbow (åkte aldrig den pga för vidrig) medan svek och lögner bereddes plats i spelhallen (där alla egentligen var för unga för att få vara).
 
Åkte motvilligt Flumeride. Den lyckades verkligen kombinera allt jag avskyr i en och samma "attraktion". Det är högt, går fort, är ostadigt, släpps med fart ner från hög höjd OCH man får i tillägg ännu ett obehagligt moment i form av elementet vatten. Ja, man blir dyngsur och alla andra utom jag tyckte att det var helt fantastiskt roligt.
 
Jag gillade inte ens radiobilarna faktiskt, jag tyckte att det gjorde ont när man kraschade in i varandra. Tydligen var jag ganska klen på nöjesfältsområdet. Så med det som bakgrund är det ju sannerligen ödets ironi att jag nu under två nätter vaknat av oregerliga kalkkristaller som - kanske - klumpat ihop sig och begett sig in i fel båggång varpå det tilltaget chockade hjärnan så svårt att den omedelbart försattes i karuselläge när jag vände på skallen och lade den, skallen alltså, åt annat håll på kudden.  
 
Hur som helst så ville jag förhöra mig om hur jag bäst förhåller mig till just den här karusellen som jag alltså inte själv valt att åka men å andra sidan inte förrän i dag betalat något för heller, så därav tog jag mig en promenad till vårdcentralens drop-in. Där googlade - ja, hon visste stort inte mycket mer än jag själv om just den här snurren - en jättetrevlig sjuksköterska fram information från 1177 och skrev ut den. Så nu kan jag när lusten faller på läsa vårdguiden från papper i stället för på skärmen. Allt till det facila priset av 200 pix. 
 
Tyvärr hade de inte tillgång till något papper med en närmare beskrivning över behandlingsmodellen som kallas repositionering så den får jag försöka googla eller på annat sätt hitta själv. Nyttigt att vara aktivt delaktig i sin behandling tror jag! Vad jag förstår efter att ha läst på 1177:s informationsblad så går repositionering inte ut på att byta huvud eller stad utan mer på att vrida och luta huvudet på olika sätt så att kristallerna faller tillbaka på sin plats. Jag hoppas att jag visar mig vara bättre på det än jag var på kulspelet Labyrint. Vi får se. Fungerar det inte så - och jag citerar direkt från 1177 - "har vissa sjukgymnastmottagningar, fysioterapimottagningar och öron-näsa-halsmottagningar en särskild stol för behandling av kristallsjuka. Då sitter du fastspänd medan stolen vrids och snurrar i alla riktningar."
 
Misstänkt likt Liseberg om ni frågar mig. 
 
Saknar den här killen. Men ser i kristallkulan - den vanliga, inte den i örat - att han ska återvända från Uganda på söndag. Tror jag kommer att må mycket bättre då!
 
#1 - Mösstanten

Men! Du gick till vårdcentralen och fick bara samma information som du enkelt hade kunnat googla dig till! Alltså! Ska det vara på det viset? Jag antar att du inte var yr hela tiden. Då hade du väl inte kunnat ta dig till vårdcentralen?
Flumride är det otäckaste som jag har vågat åka på Liseberg.

Svar: Ja, precis. Men jag bad dem ta blodtrycket också och det gjorde de och det hade jag inte kunnat göra hemma! Det var bara på natten som karusellen/yrseln var igång, två nätter på rad. Men i natt hade jag ingen så hoppas att det är över med den saken nu.
Maximalisten

#2 - Mösstanten

Ja, det får vi verkligen hoppas . Att yrseln är borta.

Svar: Peppar, peppar, ta i trä så har den hållit sig borta nu. Tack för omtanken! :-)
Maximalisten