Maximalisten

Lika kallt som det var varmt
Jag har genom diverse medier fått förståelse för att det tydligen ska bli lika kallt i vinter som det var varmt under den gångna sommaren. Jag har lättare att uthärda värme än jag har att klara kyla så en viss oro över prognosen uppstod. Jag beslöt mig då att lägga oron till ro genom att gå igenom beståndet av ytterkläder anpassade till fimbulvinter. Det gick snabbt ska jag säga. Hittade en helt värdelös dunkappa vars ledsna duntomma uppenbarelse fick mig att undra hur det egentligen står till med mig? Varför har jag inte slängt den? Nu har jag i alla fall det. Slängt den, alltså. Det fanns också ett par andra ganska risiga vinterjackor men även två mycket respektabla och, om jag får säga det själv, chica kappor av klassiskt snitt som jag mycket väl kunnat ha igen om det inte varit för att de blivit på tok för stora. 
 
Så allt i allt visade jag mig bara äga en enda gångbar yllejacka som verkligen inte kommer att förslå när istidsliknande tider drabbar mig. Det fick mig att genast rusa mot bilen och åka till Gengåvan. Väl där motstod jag inte frestelsen att köpa både böcker och porslin, men jag kom också ihåg vad ärendet faktiskt gällde. Jag skulle komma att frysa och behövde åtgärder för att rädda det som räddas kan i det läget - vilket helst är livet. Mitt liv. 
 
På ett helt magiskt sätt och med nästan ingen ansträngning alls hittade jag omedelbart vad jag inte visste att jag sökte men som väl svarade upp mot kravet på att hålla mig varm också när vargavintern sätter in och piskar rakt framifrån kommande isblandad snö mot mig.
Rätt storlek, rätt attityd och rätt pris. Inte konstigt att återbruk är årets julklapp!
 
#1 - Mösstanten

Det där ser varmt ut. Är det riktig päls eller fusk? Och du följer årets julklapp. Återanvänt plagg!

Svar: Fuskpäls! Ja, jag handlar mycket begagnat, både kläder, böcker och inredning. Tycker det känns bra och roligt att göra det. :-)
Maximalisten