Maximalisten

Odds and Ends
Dök in på Odds and Ends häromdagen. Något jag i och för sig gör ganska ofta, så det var väl inte egentligen något uppseendeväckande ovanligt med det. Det blir gärna så när det ligger en ruskigt mysig inredningsaffär i samma kvarter som man själv bor. När den dessutom ägs och drivs av en strålande trevlig, kunnig och ambitiös ung företagare så är det klart att det är vitaliserande för en något äldre - men också trevlig! - dam som jag själv att få en pratstund med ägaren om vårt gemensamma intresse för interiör. 
 
Haga, vår stadsdel, ska förnyas och förbättras på en rad olika sätt. Den processen har inneburit att det varit ganska omständligt att ta sig runt i Haga/Tingvallastaden. Broarna avstängda, gatorna uppgrävda, kullerstenshögarna stora som de mindre av Djosers trappstegspyramider. Överallt jobbas det, men tid tar det förstås och det har - inbillar jag mig - varit svårt för näringsidkarna. Bökigt att ta sig fram till butikerna, det har inte ens gått i en del fall. Så mitt hjärta har verkligen blött för alla mina favoriter här omkring, men nu äntligen förefaller det värsta vara över och det är återigen lätt att slinka in på OaE och få med sig en påse kuddar, Ester och Eriks självsläckande stearinljus, en snygg diskborste, en pouf eller vad som helst annat som ögat faller på och som väcker ens begär. 
 
Och ni ser ju själva - det finns väldigt mycket begär som kan uppstå när man ser det här!
 
I alla fall så frågade jag innehavaren av butiken vad hon tror kommer att bli årets OaEs julklapp? Hon tror på lampan ni ser på bilden men också på sängöverkasten i sammet som håller hög kvalitet till lågt pris samt förstås ljusen från redan nämnda Ester och Erik. Jag tror detsamma! De självsläckande ljusen är sannerligen en lisa för själen för en neurotiker som undertecknad. (Men självklart ska de passas ändå!) (Förlåt för pekpinnigt neurotiskt utbrott!) (Men det behövs faktiskt påminnas om, neurotiskt eller ej!)
 
Det är hårt arbete att driva butik. Det ska packas upp, plockas ner, göras om, säljas ut, tas in, väljas, väljas rätt och så vidare i vad jag föreställer mig all oändlighet. Det görs säkert en massa mer också, av saker som jag inte känner till. Men jag begriper att det är ett slit. Å andra sidan förstår jag att det är ett roligt slit för en person som varit inredningsroad hela livet, eller i alla fall sedan tonåren städade bort oredan och leksaksröran ur flickrummet. Och det jag tycker är så bra med Odds and Ends är den lyckade kombinationen av prylar. Det jag menar är att oavsett inredningsstil kan alla hitta något för det egna hemmet och det utan att sortimentet ser spretigt ut. Skickligt, tycker jag! Sådant imponerar på mig. 
 
Missa inte att besöka Odds and Ends! Där finns något för alla, mycket för många och allt för de flesta!
 
Annan bra grej: jag bor som sagt i samma kvarter så kom gärna förbi och drick kaffe hos mig efter avslutad och lyckad shopping! Jag vill gärna se på allt ni köpte! 
 
Då säger vi så då? Bra. Välkomna!