Maximalisten

Elin Klar
Jag följer Konsthantverkarna Karlstad på Instagram. Och det är tur det för där får man veta alla möjliga bra grejer. Som till exempel när de härförleden hade rea. Då stod jag först i kön. Men i går kom också ett stycke annan ovärderlig information ut på Instagram. Det visade sig att Elin Klar - min absoluta favoritkeramiker IN THE WORLD skulle finnas på plats i butiken. När informationen dök upp i mitt flöde ryckte jag åt mig min dunkappa och rusade mot ytterdörren i det att jag ropade ut försäkringar till hundar och barn om mitt snara återkommande. Sedan gav jag mig av. Älgade inte över stock och sten men väl över snödrivor och under istappar och ständiga hot om snöras. Löpte i princip hinderbana mellan alla avspärrningar som varnar för nedkommande fruset vatten. 
 
Och så fick jag träffa henne! Elin Klar! Så värt!
 
Vid sidan av att vara mycket trevlig och dessutom ta sig tid att prata med mig (= tålmodig) så är hon så enastående skicklig tycker jag. Jag ÄLSKAR att hennes keramik är bruksföremål som också är konstföremål. Jag kan använda allt men när jag inte gör det så är de vackra i sig och kan därför stå framme och pryda sin plats. 
 
Jag vet att människor, särskilt inredare och influerare, pratar både mycket och varmt om förvaring. Och det är förstås bra att ha förvaring men ännu mycket bättre och hellre - om ni frågar mig - så har jag saker som inte har något behov av att ställas undan. Sådana saker är mina favoriter!
 
Och det är precis sådant som Elin Klar tillverkar! Hennes keramikföremål är som en bro mellan användbarhet och estetik. 
 
Färgerna, formerna, sättet att låta en del av leran synas. De uppmjukade kanterna, valet av mönster. Allt är så HIMLA BRA! så jag blir helt rörd av det. 
 
Jag börjar ha en skaplig samling av Elin Klars keramik nu och den är jag så hemskt glad för. Men större ska den bli. Mycket större. 
 
Mycket större!
#1 - Mösstanten

Fina saker. Det är många ljusstakar där som jag tycker om. Så roligt att du har hittat en så bra keramiker i närheten av där du bor.

Svar: Ja, jätteroligt! Hon gör så fina saker!
Maximalisten

#2 - Sara Ekman

Men åh så roligt att du fick träffa henne!! :)
Vi gjorde veggobullarna från ett recept i en vegetarisk kokbok jag har. De blev jättegoda! :) Gjorda på mandel och vita bönor bland annat. Mums <3

Svar: Låter supergott! :-)
Maximalisten

#3 - Hanna Karlsson

Vad roligt att du fick träffa henne. Hennes konst är verkligen fin. Förstår att du vill ha mer av hennes konst.

Svar: Ja, det var så kul! Väldigt trevlig och talangfull konstnär. :-)
Maximalisten