Maximalisten

Ny utmaning
Min yngsta dotter och jag satt en dag förra veckan och snackade så där som man gör ibland. Vi avhandlade lite allt möjligt. Relationer, framtidsplaner, kommande resa, andra resor, bostäder och mycket mer. Någonstans under samtalet dök också en utmaning upp. Den aktuella dottern var projektledare för den tidigare utmaningen "Vi måste bli veganer!" som jag ju så förtjänstfullt sedan soloflög utan hennes vidare deltagande. 
 
Nu ligger en ny utmaning på bordet. Köpstoppsfebruari. Jag har ännu inte satt mig in i alla regler, men i stora drag tycks det handla om att inte handla. Inget onödigt alltså. Mat och dryck är tillåtet men i så liten omfattning som möjligt. Det är äta ur kyl, frys och skafferi så långt det går och ingen snabbmat eller liknande köpt färdigmat alls under hela månaden som gäller. 
 
Spännande! 
 
Jag tänker mig att det kommer att bli svårt men inte omöjligt. Och jag tror att jag kommer att klara det. Den yngstas pojkvän och hans mamma är också med på köpstoppståget och det adderar förstås ännu lite mer välbehövlig press och prestige åt uppgiften. 
 
Det enda jag verkligen fruktar är typ om något riktigt oemotståndligt erbjudande dyker upp. Tänk om Svenskt Tenn mailar mig och berättar att de valt ut mig för något de aldrig tidigare gjort - de har bestämt sig för att skicka in mig i butiken och under två timmar ska jag få peka på så många saker som jag hinner peka på och så bärs dessa ut till en liten lastbil som står beredd utanför - och för allt detta måste jag bara betala en liten startavgift på en tusing. Eller om Elon Musk hör av sig och ba: "Tjena tjena, jag har en fabriksny Tesla här som jag tänkte du kunde få köpa av mig. Ska vi säga 15 000?"
 
ELLER! - tänk om NK går i konkurs just under februari? Hu! Hoppas inte. 
 
Blomfällan kan bli svår också. Himla trist om våra växter får någon sjukdom. Kanske kvalsterklorofyllmögel eller liknande och alla vissnar samtidigt. Då blir det kalt här hemma. Men det kanske inte händer, och då är det ju ingen fara för väckt växtköplust. 
 
Största faran är nog loppisarna och onlineauktionerna. Jag får helt enkelt låta bli att besöka dem. 
 
Jag tror att jag klarar det. Hur den yngsta ska kunna styra undan från Kiniko Ramen är däremot ett mysterium. 
 
Utmanaren och den utmanade. En envig med återhållsamhet som enda vapen. 
#1 - Mösstanten

Skulle du få ett sånt fantastiskt erbjudande så får du bryta köpstoppet säger jag. :-) Nej allvarligt talat är det väl bra att tänka efter innan man köper.

Svar: Ja, jag får skriva in en klausul rörande fantastiska erbjudanden i avtalet. :-)
Maximalisten

#2 - Bella

Det där kommer ni klara! Heja :D! Jag vet en som hade köpstopp i 1 år och inte ens köpte toalettpapper haha, hon fick toalettpapper i present av folk som kom på middag osv

Svar: Hard core! Det skulle jag inte våga riskera, jag har aldrig fått toapapper i present av någon så det kunde ju sluta illa för mig. :-D
Maximalisten

#3 - Sara Ekman

Tuff utmaning för mig som älskar att shoppa, haha! :) Borde haka på så plånboken blir glad :P

Svar: Jag gillar också att shoppa, och min yngsta dotter som utmanade mig är ett riktigt ess när det gäller att handla. Hehe. :-)
Maximalisten